Hebben jullie een medische achtergrond ?
Ons team bestaat uit verpleegkundigen, artsen en zorgkundigen, elk met specifieke opleidingen en interesse in huidverbetering.
Worden de behandelingen ook vergoed door de ziekteverzekering ?
Onze behandelingen worden niet terugbetaald noch gedekt door de ziekteverzekering. Aangezien het om behandelingen gaat met esthetische doeleinden, wordt helaas geen terugbetaling voorzien vanuit de mutualiteit. Ook de meeste verzekeringen ondersteunen geen esthetische behandelingen. Bij twijfel kan u het steeds even navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.
Waarin verschillen jullie met een schoonheidssalon ?
Bij ons werken enkel verpleegkundigen, zorgkundigen en artsen. Onze praktijk staat ook geregistreerd als medische praktijk.
(Hoofdactiviteit: 86.220 - Praktijken van specialisten)
Ik wil graag een afspraak boeken, wat kies ik best ?
Wanneer je voor het eerst bij ons komt, dan kies je best de meet en treat. Dan wordt eerst je huidbeeld in kaart gebracht met onze Observ huidcomputer, alvorens een behandeling op te starten.
Indien je al klant bent, dan kies je best behandeling algemeen, en kunnen we op het moment zelf bepalen welke behandeling het meest geschikt is .
Waarom moet ik een voorschot betalen wanneer ik een afspraak boek ?
Onze tijd is kostbaar, en die van jou is dat ongetwijfeld ook. Door het aanbetalen van een voorschot zijn we er zeker van dat je afspraak zeker zal doorgaan. Het laatste wat we willen zijn no-shows want dit gooit heel onze planning in de war, en is een verspilling van kostbare tijd.
Hoe kan ik me registreren voor de wachtlijst ?
Wanneer je naar de online booking knop gaat, zie je verschillende data staan. De data met een klokje op, zijn dagen waarop de agenda volzet is, en je je kan registreren voor de wachtlijst.
Wanneer je op een specifieke datum klikt (bvb. zat.23jan.) zie je dat je je kan registreren voor de wachtlijst.LET OP , dit is enkel voor DIE DAG . Je kan je best op verschillende data registreren, zo heb je het meest kans om eerder een afspraak te bekomen.
Indien je je geregistreerd hebt, zie je bovenstaande scherm waarop staat dat je geregistreerd bent.
Wanneer er een afspraak vrijkomt, zal je een mail ontvangen en kan je online direct deze afspraak inplannen.
Wat betekent de wachtlijst eigenlijk ?
Wanneer je een afspraak wil maken voor een bepaalde dag of periode, kan je je hiervoor registreren op onze wachtlijst. Van zodra er dan een plek vrijkomt op de dag, ontvang je hier een mail van, en kan je direct deze plaats innemen (online booking).
Let wel op wanneer je je op de wachtlijst plaatst, heb je nog géén afspraak gemaakt.
Ik heb een afspraak geboekt, maar wil deze verplaatsen, hoe doe ik dit ?
Je kan hiervoor de link gebruiken die je in je herinneringsmail terug zal vinden.
De 5 meest gestelde vragen over laserontharing.
Vraag 1: Kan laserontharing in de zomer?
Tijdens de laserontharingsbehandelingen moet je extra voorzichtig zijn als het gaat om zelfbruinen of zonnebaden (of het nu gaat om blootstelling aan de zon of zonnebanken). Het laserlicht wordt geabsorbeerd door de donkere pigmentatie van het haar. Omdat zonnebaden de huid donkerder maakt, maakt dit het voor de laser moeilijker om onderscheid te maken tussen het pigment in de huid en het pigment in het haar. Laserontharing kan je huid gevoeliger maken voor de zon, wat het risico op verbranding en hyperpigmentatie kan verhogen en het moeilijker kan maken om de gewenste resultaten te krijgen. Daarom raden we aan om tijdens de laserontharingsbehandelingen directe blootstelling aan de zon (of zonnebanken) te vermijden.
Als je die verleidelijke zomervakantie echter niet kunt weerstaan, volgen hier enkele eenvoudige regels:
Wacht 2 weken na de behandeling voordat je het behandelde gebied aan de zon blootstelt
Wacht 4 weken na blootstelling aan de zon tot de volgende behandeling
Breng iedere 2 uur en direct na het zwemmen SPF30 aan om te voorkomen dat het gebied verbrandt
Vertel de verpleegkundige altijd wanneer je een vakantie hebt geboekt, of wanneer je terugkomt en een kleurtje door de zon hebt!
Vraag 2: Kan laserontharing dan nog voor mijn zomervakantie?
Daar is goed rekening mee te houden. Je kunt tot twee weken vóórdat je op zomervakantie gaat nog gelaserd worden. Een voordeel is dat de haartjes dan precies uitvallen aan het begin van je vakantie, dus heb je er weinig omkijken naar! Ongeveer een maand na je vakantie mag je weer behandeld worden, tenzij je dus toch te bruin geworden bent in het te behandelen gebied. Is het toch niet helemaal gelukt om het gebied uit de zon te houden? Dan wachten we uit voorzorg liever iets langer tot je bruine kleurtje weer vervaagd is. Hoewel een kuur van elke 6 tot 8 weken het meest effectief is, heeft een langere tussenpoze van bijvoorbeeld 10 tot 12 weken weinig invloed op de effectiviteit en het eindresultaat.
Vraag 3: Mag ik wel scheren als ik aan laserontharing ben begonnen?
Ja, dat mag! Omdat de haartjes na de behandeling uitvallen is scheren misschien niet eens nodig. Scheren kan trouwens haargroei niet verergeren, dat is een fabeltje. Harsen, epileren en de touwtjesmethode mogen echter niet meer als je eenmaal aan laserontharing bent begonnen. Deze methoden verwijderen namelijk ook de haarwortels en als deze niet meer aanwezig zijn, kunnen ze ook niet met laserlicht vernietigd worden.
Vraag 4: Hoe vaak moet ik terug komen voor laserontharing?
Biologisch gezien is er elke keer dat je Zendi bezoekt circa 15% van de haren in de actieve groeifase. Deze haren zitten diep in het haarzakje en zorgen ervoor dat het haarzakje effectief uitgeschakeld wordt door het laserlicht. Om deze reden zijn er gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig.
Vraag 5: Heb ik plezier van één of twee laserbehandelingen voor de zomer?
Elke behandeling dunt de beharing aanzienlijk uit en vermindert irritatie en ingegroeide haren. Daarom heeft het absoluut zin om één of twee keer te laten laserontharen voor je zomervakantie. De haartjes in de oksels, op de benen, rug en bikinilijn voelen hierdoor een stuk minder stoppelig aan. De haren die nog aan de beurt komen groeien langzaam en dun terug.