Microdermabrasie

Wat is Microdermabrasie?

Microderdermabrasie is een dieptepeeling waarbij de bovenste dode huidcellenlaag met behulp van geavanceerde apparatuur wordt verwijderd. Dit gebeurt met zogenoemde microkristallen, die over de huid worden gezogen. Hiermee wordt op een veilige en gecontroleerde manier de huid ontdaan van overtollige dode huidcellen, zodat er een jongere, frissere huid tevoorschijn komt. De huid wordt aangezet tot vorming van nieuwe, jonge cellen. Door de zuigwerking worden eveneens de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Microdermabrasie is voor vrijwel alle huidtypen geschikt, ook voor enkele dunne en gevoelige huidtypen.

Waarvoor wordt de microdermabrasie toegepast?

  • littekens
  • huidveroudering, fijne rimpels
  • acne, onzuivere huid, grove porieën
  • zonbeschadigde huid
  • pigmentvlekken
  • rokershuid
  • slecht doorbloede huid
  • preventief voor alle huidtypen


Hoe werkt microdermabrasie?

Via een gesteriliseerd mondstuk slijpt een electronisch geregelde stroom van microkristallen de huid op de gewenste plaatsen af. Tegelijk worden de gebruikte kristallen en de loskomende huidcellen afgezogen en opgevangen in een reservoir van het behandelingsapparaat. De mate van afschuring van het te behandelen lichaamsdeel is regelbaar en afhankelijk van de plaats van het huidoppervlak. Tijdens en na de behandeling wordt de huid gestimuleerd nieuwe cellen aan te maken. De productie van collageen en elastine wordt verhoogd en resulteert in een gladde en frisse huid.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig ?

MDB kan als éénmalige verzorging of als onderdeel van een gelaatsverzorging toegepast worden. Om bij 'probleemhuiden' resultaat te zien is een wekelijkse behandeling nodig (afhankelijk van het huidtype). het aantal behandelingen varieert dan tussen de 4 en de 10.

Is de behandeling pijnloos en veilig?

Microdermabrasie is een zachte en pijnloze peeling die de collageenproductie stimuleert waardoor nieuwe huidcellen ontstaan die de buitenste huidlaag zachter, gladder en jonger maken. Na afloop van de behandeling mag direct make-up opgebracht worden, er is geen nabehandeling vereist. Na de behandeling oppassen met de zon. Een week sunblock gebruiken,best de eerste dagen sauna's en stoombaden mijden.


Prijs

75 € standaard behandeling

105  €  uitgebreid met ultrasound (anti aging)

Andere behandelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x