I.P.L. facial

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Of te wel Intensief Gepulseerd Licht. IPL is geen LASER. Een LASER heeft namelijk maar 1 golflengte terwijl IPL meerdere golflengtes heeft. Hierdoor kan IPL meerdere indicaties tegelijk behandelen.


Hoe werkt de IPL Photo Facial behandeling?

Tijdens het consult worden de wensen en verwachtingen besproken. Er wordt naar de huid gekeken en bepaald met welke golflengte de behandeling wordt uitgevoerd. Dit hangt van de indicatie af. Bij indicaties zoals couperose en rosacea, wordt er gebruik gemaakt van de 540nm. Bij een indicatie zoals pigmentvlekken wordt er gebruik gemaakt van de 570nm.

De huid is gereinigd, de ogen zijn bedekt met stickers of een bril, waarna de gel wordt aangebracht. De gel zorgt ervoor dat het licht van IPL goed door de huid kan. Wanneer er een flits gegeven wordt, is er een fel licht zichtbaar en voelt het alsof er een elastiekje tegen de huid aankomt. De warmte die vrijkomt bij deze flits gaat op zoek naar roodheid of pigmentvlekken in de huid. De roodheid, zoals couperose en rosacea, neemt de warmte op, waardoor deze verdwijnt in de loop van de komende weken.

Het pigment neemt de warmte van de IPL ook op, hierdoor wordt het pigment opgewarmd en komt het naar de oppervlakte. Het pigment kleurt donkerder en zal na 7-10 dagen lichter worden.

De IPL Photo Facial behandeling is bedoeld voor mensen met de volgende indicaties:

  • Couperose
  • Rosacea
  • Diffuse roodheid
  • Rest acne
  • Pigmentvlekken
  • Zonbeschadigde huid
  • Gelaat, hals, decollete en handen

prijs : photofacial fullface 100 €

kuur : 4 sessies / 1 per maand = 375 €


nb. photofacials worden enkel uitgevoerd door deverpleegkundige onder voorbehoud van medisch consult.


Rootenstraat 29 bus 7 3600 Genk
T +32 89 21 51 91


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x